Bruka, inte förbruka

Man brukar säga att barn är de enda som är riktigt ärliga. Det är inte helt sant. Vi är nämligen helt ärliga då vi säger att vi bryr oss om de som skall bära våra tofflor. Därför arbetar vi ständigt med att vår tillverkning och produktion skall vara så snäll mot naturen som möjligt. Vi har lång erfarenhet av att leverera fårskinnsprodukter till stora delar av världen. Och sedan starten 1982 har vi samlat på oss ovärderlig kunskap som gör att vi ständigt kan upprätthålla en jämn och hög standard på alla våra produkter.

Vi ställer också strikta krav på våra underleverantörer i frågor som rör djurhållning. Skinn köper vi enbart från leverantörer och fårfarmare som skrivit under ett avtal där de garanterar att ingen mulesing förekommit vid uppfödning av fåren. Detsamma avtalet undertecknas också alltid av en lokal veterinär. All hantering av skinn, såväl i våra egna fabriker som hos våra underleverantörer, är dessutom underställda högt ställda miljökrav. Och som en garanti för att våra produkter inte innehåller något skadligt för varken människa, djur eller miljö testas och godkänns alla substanser i våra produkter av Satra institutet.

Tillsammans med smarta transporter, mindre kemikalier och bättre förhållanden för alla som arbetar med våra produkter, så blir det både tofflor och ett samvete som vi kan leva med. Länge.

Här kan du som vill läsa mer om våra krav på djurhållning och vår Code of Conduct.

img1