Välkommen till oss på Shepherd

Känslan för det enkla och naturliga

Vi har ett ord som Shepherd har haft med sig från starten 1982, ett ord som väglett oss under alla år – Naturligt. Det är kärnan i allting som vi gör.

Kanske beror det på ängarna, dom betande korna eller skogen som vi har runt hörnet utanför vårt huvudkontor i Svenljunga, Sverige. Men framförallt beror det på vår passion för hantverket och för fårskinnet.

Kvalitet och kontroll kommer också naturligt för Shepherd. Det är därför som vi tar ansvar för hela kedjan – alltifrån beredningen utav råskinnet fram till den färdiga produkten. En Shepherdtoffla består av inte mindre än 28 separata delar allihopa i äkta fårskinn. Våra skickliga medarbetare gör fortfarande det mesta av arbetet för hand. Har man erfarenhet från över sju decennier vet man att handens känsla och fingrarnas precision är oslagbara verktyg.

Vi har valt att arbeta med fårskinn och fårull eftersom det har egenskaper och funktioner som inga andra material kan matcha.  Att arbeta med fårskinn upphör aldrig att fascinera, detta i kombination med dom traditionella hantverkskunskaperna och design gör att vi får en lyckad kombination  av stilren design och klassiska vackra produkter. Resultatet blir högkvalitativt vackert och tidlöst. Varje produkt är unik. Helt i sin rätt och helt naturligt.

bild_6
quality

En känsla eller en doft kan man försöka beskriva, men för att förstå behöver den upplevas. Och det är precis det som våra produkter och äkta fårskinn handlar om. 100 % upplevelse.