Välkommen till oss på Shepherd of Sweden

Ett ord som Shepherd har haft med sig från starten 1982, och som väglett genom alla år och som är kärnan i allt vi gör – Naturligt.

Vårt Nordiska ursprung ger oss inspiration till nya produkter och kollektioner. Fårskinnet är vårt material, perfekt anpassat till våra nordiska årstider, med unika egenskaper som gjort att vi människor använt det genom årtusenden.

Vår passion för hantverket och det naturliga ligger till grund i allt vi gör och det vi är stolta över. Vi erbjuder ett brett sortiment allt ifrån kuddar till fällar, tofflor och skor där vi blandar tidlösa klassiker med spännande nyheter.

Med vårt huvudkontor och lager i Svenljunga har vi en kunnig och flexibel organisation med allt samlat på en och samma plats.

Våra kärnvärden

_05I0021

Skandinaviskt

Modern skandinavisk design har sina rötter i modernismen men också djupt i den nordiska naturen. Enkelhet och funktion är den självklara basen, naturen och historien är inspirationskällorna. Resultatet blir klassiska former och färger med lång livslängd – från Norden.

Tillsammans med traditionella hantverkskunskaper och skandinavisk designen skapar vi grunden och basen i vår kollektion. Resultatet blir en mångfald utav moderna och klassiskt vackra produkter i ljusa naturliga färger och toner alltifrån tofflor till heminredning, som alla bär på ett spår utav något traditionellt och tidlöst.

shepherd-genuine

Äkta

Vi har valt att arbeta med fårskinn och fårull eftersom det har helt unika egenskaper och funktioner som inga andra material kan nå upp till. Det håller värmen när det är kallt, och den känns svalt när det är varmt. Fårskinn är även naturligt antibakteriellt och har smutsavvisande egenskaper. Genom att lufta och vädra med jämna mellanrum i hög luftfuktighet, räcker oftast långt och gör att fårskinnet känns fräscht länge utan att behöva tvätta det.

Därför upphör aldrig fårskinn att fascinera oss. Skinnets levande struktur och rörelsen i dess textur gör varje produkt helt unik och helt naturligt.

shepherd-handmade

Hantverk med passion

Hantverk har alltid legat oss varm om hjärtat. Kombinationen Svensk design och genuina hantverkskunskaper ger oss tidlösa och vackra kvalitetsprodukter. Allt ifrån Shepherd tillverkas utav äkta fårskinn och det mesta produceras i vår egen fabrik. På så sätt har vi kontroll och tar ansvar för hela kedjan från beredningen utav råskinnet till den färdiga slutprodukten. Våra skickliga medarbetare gör det mesta för hand, alltifrån att skära ut de olika delarna till att sy ihop slutprodukten.  Har man erfarenhet från över sju decennier vet man att handens känsla och fingrarnas precision är oslagbara verktyg.

Välkommen till oss på Shepherd

Känslan för det enkla och naturliga

Vi har ett ord som Shepherd har haft med sig från starten 1982, ett ord som väglett oss under alla år – Naturligt. Det är kärnan i allting som vi gör.

Kanske beror det på ängarna, dom betande korna eller skogen som vi har runt hörnet utanför vårt huvudkontor i Svenljunga, Sverige. Men framförallt beror det på vår passion för hantverket och för fårskinnet.

Kvalitet och kontroll kommer också naturligt för Shepherd. Det är därför som vi tar ansvar för hela kedjan – alltifrån beredningen utav råskinnet fram till den färdiga produkten. En Shepherdtoffla består av inte mindre än 28 separata delar allihopa i äkta fårskinn. Våra skickliga medarbetare gör fortfarande det mesta av arbetet för hand. Har man erfarenhet från över sju decennier vet man att handens känsla och fingrarnas precision är oslagbara verktyg.

Vi har valt att arbeta med fårskinn och fårull eftersom det har egenskaper och funktioner som inga andra material kan matcha.  Att arbeta med fårskinn upphör aldrig att fascinera, detta i kombination med dom traditionella hantverkskunskaperna och design gör att vi får en lyckad kombination  av stilren design och klassiska vackra produkter. Resultatet blir högkvalitativt vackert och tidlöst. Varje produkt är unik. Helt i sin rätt och helt naturligt.

quality

En känsla eller en doft kan man försöka beskriva, men för att förstå behöver den upplevas. Och det är precis det som våra produkter och äkta fårskinn handlar om. 100 % upplevelse.